backgroundLayer 1backgroundLayer 1Middel 1backgroundLayer 1
Steenstrips Voor binnen en buiten Terug

Steenstrips 

Wandbekleding met de sfeer van Puur Natuursteen

Dennis van Bussel, The Flagstone Company
"Er zijn veel mogelijkheden voor wand- en gevelbekleding in onze showroom. Voor uw keuze is het essentieel de sfeer te voelen. Wij hebben honderden decoratieve Steenstrippen en helpen u graag bij het maken van uw keuze voor uw gevel, uw woonkamer of bijvoorbeeld uw open haard. Want er is veel te kiezen voor renovatie, het verbouwen van de woning of het aankleden van nieuwbouw: de vorm van de Steenstrip, de kleur, de voegkleur, de voegafwerking en de wijze van verwerking en ondergrond".

Dennis van Bussel, Project- en Verkoopleider, bereikbaar op Tel. +31 578 560048 

Natuursteenstrips

Steenstrips

Op zoek naar flagstones?
Bezoek dan: flagstones.nl

Bezoek website

Steenstrips - in alle kleuren en maten!

Als u het bij The Flagstone Company niet vindt, vindt u het nergens! Een exclusief en zeer uitgebreid aanbod en een grote showroom waar u alles kunt zien. Ons unieke bedrijf concentreert zich met name op Stenen beperkt in dikte zoals Natuursteenstrips, Geopietra Steenstrips, Rocks, Steenpanelen, pure brokken Natuursteen, Flagstones, Baksteenstrips en aanverwante materialen. Het beste alternatief voor saaie muren met stuc of behang! De meeste Steensoorten zijn op voorraad en direct leverbaar. Daarnaast is het onze passie u optimaal te ondersteunen bij het adviseren over de verwerking, plaatsing en het monteren ervan. Neem uw schetsen en impressies mee van uw project en kom bij ons langs dan informeren wij u over de prijs en de mogelijkheden! The Flagstone Company is allround specialist!

De Natuurstenen Muur

Natuurstenen muren zijn tijdloos en vervelen eigenlijk nooit. Door de jaren heen hebben wij een groot assortiment opgebouwd met hele mooie en bijzondere producten die daarbij passen. “Met onze kwalitatieve Natuursteenstrips en Steenpanelen Puzzle kan op eenvoudige wijze een muur met een Natuurstenen uitstraling gerealiseerd worden. Men kan meters met deze producten maken omdat de zetwijze redelijk eenvoudig is. De meest moeilijke wijze is een muur te bouwen van pure en massieve brokken Natuursteen, zoals dat in Zuid-Europa veel te zien valt. Om de diverse wensen van onze relaties te kunnen beantwoorden, hebben wij verschillende - beter werkbare - opties, waarbij iedereen kan kiezen voor de wijze die bij hem of haar past. Het zetwerk van grote pure Natuurstenen brokken vergt namelijk veel vakmanschap en tijd. Een zetter heeft al snel een dag nodig om één tot twee m2 aan pure Natuurstenen brokken te kunnen plaatsen, waardoor de zetkosten vrij hoog zullen uitvallen. Ook is de aanschaf van dit soort Stenen vaak duurder in verband met het gewicht en daardoor de kosten van het transport. Uiteraard kan het gewicht van de uiteindelijke muur en de kosten ook een beperking vormen. Constructief komt er namelijk nog wel wat bij kijken! The Flagstone Company biedt daarom meerdere en goede alternatieven die beter werkbaar zijn (naast het feit dat wij deze pure brokken ook zeker verkopen). Een eerste alternatief voor pure Natuurstenen muren zijn de Rocks Steenstrips. Dit zijn Natuurstenen brokken waar ‘plakken’ van zijn afgezaagd. De voorzijde is daardoor hetzelfde als een volle Natuursteen maar de achterzijde is recht en glad. De hoeken zijn daadwerkelijk in een L-vorm gezaagd. Voor het verwerken van Rocks is wel een draagkrachtige cementgebonden ondergrond noodzakelijk. Je kunt de Rocks zonder, met minimale voeg of met voeg plaatsen. De meeste lijmfabrikanten geven een garantie tot een bepaalde hoogte en officieel moet daarboven mechanisch verankerd worden. In principe is dit eenvoudig op te lossen door in de Steenstrip een gaatje te boren en vervolgens te verankeren en het boorgaatje af te voegen. Het verwerken van Rocks is hiermee voor zeer veel toepassingen een uitstekend alternatief voor een echte volle Natuurstenen muur en tegen aanmerkelijk  lagere kosten. Het gewicht van de Rocks is afhankelijk van het soort en varieert van 50 tot 75 kilo per m2.
 

Peter Eekhof

 "De wijze waarop gezet wordt, heeft minstens net zoveel invloed op het resultaat als de Stenen zelf.
Daarom zijn wij als bedrijf continu op zoek naar verschillende zetmethodes."


Productspecialist: Peter Eekhof
 

Plaatsing- en Voegmogelijkheden

In 2010 zijn wij met veel enthousiasme gestart met Geopietra Steenstrips, gereconstrueerde Natuurstenen. Deze Steenstrips worden speciaal geproduceerd in de Verenigde Staten. Eén van de fabrieken van de fabrikant produceert uitsluitend voor Geopietra op basis van modellen, kleuren en verdere specificaties. Men is in de afgelopen ruim 50 jaar in staat gebleken deze gereconstrueerde Natuurstenen te produceren, die werkelijk niet van echt te onderscheiden zijn. Afhankelijk van de modelkeuze zijn er tot 600 mallen voor de rechte Stenen en tot 400 mallen voor de hoekstukken. De kleuring van deze Steenstrips komt handmatig tot stand door minerale kleurstoffen die in de mallen worden aangebracht. Het resultaat is verbluffend en twee volledig gelijke Stenen komen eigenlijk niet voor. Geopietra kent veel technische voordelen en zeer veel modellen in talrijke kleuren. De twee belangrijke voordelen zijn het gewicht (ongeveer 40 kilo per m2) en het ademen van het product. Daardoor kunnen deze Steenstrips ook direct op isolatie worden aangebracht (duurzaam bouwen). Al met al zijn er dus voldoende mogelijkheden om een muur met de uitstraling van puur Natuursteen te creëren. Maar voor alle muren geldt: 50% van de uitstraling hangt af van het gekozen product en de kwaliteit ervan. De overige 50% hangt af van de professionaliteit van het zetwerk, de voegafwerking en kleurkeuze van de voeg. De conclusie die hiermee gemaakt wordt, is dat de manier waarop er gezet wordt minstens net zoveel invloed heeft op het resultaat als de Stenen zelf. Daarom zijn wij als bedrijf continu op zoek naar verschillende zetmethodes. Wellicht is het u al eens opgevallen tijdens een reis of bezoek aan Zuid-Europa, dat er op verschillende plaatsen op een totaal andere wijze wordt gezet. Deze zetwijze heeft uiteindelijk veel invloed op de uiteindelijke uitstraling van de muur. The Flagstone Company is daarom continu op zoek naar meer informatie om u en zetbedrijven hierover goed te kunnen informeren. Want uiteindelijk bent u op zoek naar een muur en niet alleen naar Stenen! Het is voor ons een reden om nog meer complete muren te kunnen tonen in onze showroom, temeer daar wij merken dat de gebouwde muren visueel sterker zijn voor onze relaties dan proefborden. Mensen kunnen zich makkelijker voorstellen welke uitstraling het uiteindelijk heeft. Eind mei heb ik zelf een aantal dagen intensief een bezoek aan kleurrijke Italië gebracht en ben ik met zeer ervaren en professionele zetters op pad geweest, vooral om kennis en ervaring op te doen met een voeg- en zetmethode die wij in Nederland nog niet zo vaak zien. Ik heb in deze periode kennisgemaakt met ‘het koud zetten’ (zonder voeg) en het plaatsen van Stenen met zeer volle voeg (het zogenaamde overvoegen). Mijn conclusie is dat wij in Nederland vooral vertrouwd kiezen voor de wijze van voegen zoals wij die van bakstenen kennen. Zelf heb ik mijn horizon inmiddels verruimd en ik kan zeggen dat ik er meer dan enthousiast over ben."

Geopietra Steenstrips - Koud plaatsen is een mogelijkheid

Bij het koud zetten van Stenen wordt er voegloos gezet en in de kleine gaten kleine steentjes geplaatst. In principe adviseren wij deze zetmethode enkel voor binnen. De zettijd die nodig is voor een koud gezette muur, is het dubbele dan bij een normale muur met voeg. Bij het koud plaatsen, wordt er ook op meerdere lagen in hoogtes gewerkt. Er wordt ook gelet op het afwisselen van vorm en tegelijkertijd op de kleur van Stenen. Tevens worden er Steenstrips gekozen die zoveel mogelijk passen in de puzzel. En naderhand worden kleine gaten met brokjes gevuld. Op alle plekken waar Stenen deels gehakt moeten worden, wordt op de open gehakte delen aan de zijkanten eerst lijm gebracht zodat je de binnenkant (breuklijn) van de Steenstrip niet ziet. Er wordt niets gevoegd. Muren krijgen met deze methode een ouderwetse en traditionele Zuid-Europese uitstraling. Bovendien zullen er op korte termijn kleurstoffen verkrijgbaar zijn, omdat je dus bij koud op elkaar zetten, de zijkanten ziet en dus lijm. Met deze kleurstoffen kun je de lijm op kleur brengen zo dicht mogelijk bij de kleur van de Steenstrip. De Stenen worden in de hand gebroken. Als er over een langere lengte van de Steen een stuk af moet, wordt er aan de achterkant een rand afgehakt om de Steenstrip te verdunnen: zodat de dikte is verminderd. Aansluitend wordt aan de voorkant de Steen bewerkt (het juiste stuk eraf gehakt). Het materiaal wat hiervoor nodig is: een stratenmakershamer (soort beitelhamer).

Zetwerk van Steenstrips met voeg

Als basisuitgangspunt geldt dat iedere Steen die random vanuit de doos gepakt wordt, ergens geplakt wordt. Om dat te kunnen realiseren, wordt er op meerdere lagen-niveaus tegelijkertijd gewerkt.  Dit heet een zogenaamde boomstructuur. Eigenlijk moet je wel gevorderd zijn, wil je dit goed kunnen aanpakken. Om de plaats te bepalen waar de Steen geplaatst wordt, wordt gekeken naar de vorm, naar de grootte en de kleur. Indien een Steen net niet tussen twee Stenen past, op een laag waar hij wel het beste zou passen, wordt er gewoon een stuk uitgehakt. Eventuele gaatjes die er ontstaan, worden met de afgehakte brokjes ingevuld. Het resultaat is daardoor een hele natuurlijke muur. Bij de overvoegmethode (tot nu toe helaas minder toegepast in Nederland) worden alle voegen dusdanig volgespoten dat de voeg er nog net niet uitvalt. Na een droogperiode waarbij het voegmateriaal nog steeds nat is, maar wel stevig is geworden, wordt met de achterkant van de troffel het voegmateriaal gladgetrokken en komt hiermee ook deels over de Stenen. In feite is dit hetzelfde als bij een pure Natuurstenen muur, waarbij het cement dat tussen de Stenen uitkomt ook wordt gladgetrokken. Op het moment dat het voegmateriaal dusdanig droog is - dat als je er met je duim of vinger over heen gaat, niets meer blijft hangen - wordt met een houtje de overvloedige hoeveelheden van de Stenen afgeschraapt. Er ontstaat hierdoor een rustieke uitstraling en de uitwerking van het voegen ziet er exact hetzelfde uit als bij een pure Natuurstenen muur. In principe kan deze voeg altijd toegepast worden, het is een smaakkwestie. Maar vooral bij Steenstrips van meer dezelfde dikte zoals een Botticino, Bergamo, en Londra past deze methode erg goed. Dus bij enigszins vlakke Stenen, is deze techniek mogelijk. Wilt u meer informatie over voegmethodes, dan nodig ik u van harte uit voor een persoonlijk advies hierover. Peter Eekhof.

The Flagstone Company Showroom


Persoonlijk advies door onze specialisten. Vele voorbeelden met de sfeer van Natuursteen.

Kom langs

Inspiratiefilm Steenstrips


Doe nu ideeën op door deze teaser te bekijken van 2 minuten. Veel mooie voorbeelden van landelijk en modern wonen.

Bekijk nu

Het Flagstone Magazine


Vraag gratis en vrijblijvend ons inspiratie magazine aan, 364 pagina's vol ideeën. Lekker lezen op de bank of om mee te nemen!

Vraag aan

Technische ondersteuning en Verkoop Natuursteenstrips: + 31 578 560048

Verstuur deze pagina naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Email
Hulp nodig?
Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!
Wishlist (0)
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacybeleidSluiten