backgroundLayer 1backgroundLayer 1Middel 1backgroundLayer 1
Steenstrips Geopietra Terug

Unieke wandbekleding voor iedere muur

Steenstrips en panelen voor landelijke en moderne ontwerpen

 

Deze bijzondere Steenstrips zijn de meest geloofwaardige Natuurstenen ter wereld. Deze Muurstrips, verkrijgbaar in 40 soorten, zijn Geopietra Steenstripsniet van echt te onderscheiden. Iedere compositie van gevelbekleding is mogelijk door de diverse kleuren, soorten en voegmaterialen. The Flagstone Company is officieel agent van deze bijzondere wandbekleding, www.geopietra.com. Voordelen voor binnen en buiten, vorstbestendig, kleurvast, beperkte dikte, vlakke achterkant, hoge isolatiewaarde, licht in gewicht, transparantheid. Deze gereconstrueerde Steenstrips zijn gemaakt van 100% natuurlijke  materialen en zijn vrijwel op iedere ondergrond (ook op isolatie) te verwerken.The Flagstone Company heeft een unieke samenwerking met Strikolith voor verwerking van deze materialen op isolatie, waarbij er systeemgarantie gegeven kan worden als men deze producten conform de handleiding installeert. Vraag het Abitasistema boek bij ons aan!
 

       Voordelen: beperkte dikte, vlakke achterkant, licht, geschikt voor isolatie en een natuurlijke uitstraling!

Bekijk de uitleg over Geopietra Steenstrips.

Door Peter Eekhof: Geoietra Steenstrips kunnen binnen en buiten worden toegepast. Beperkt in dikte, vorstvrij en in vele soorten en kleuren verkrijgbaar. Vrijwel op iedere ondergrond te verwerken, soms met een kleine voorbewerking. Ook geschikt voor isolatie.

Overzicht

Assortiment
Alle vermelde prijzen zijn exclusief BTW

Geopietra Steenstrips vind ik ongelooflijk mooi!

 
"Eén van mijn voorkeuren uit ons assortiment, zijn de Steenstrips van Geopietra. Het product kent heel veel voordelen ten opzichte van puur Natuursteen. Het is een zeer geloofwaardige Steenstrip, is licht en kan ook verwerkt worden op isolatie (Strikotherm). Deze Stenen met de uitstraling van puur Natuursteen, worden verlijmd met Geocoll,  een bijzonder fijne lijm. Het kleeft goed  en wordt nat in nat aangebracht (zowel op de Steenstrip als op de muur). Ook het voegmateriaal Geobi is uniek te noemen. Het is een voeg bestaande uit 2 componenten. De voeg is in 5 kleuren leverbaar en er wordt een fijne of grove korrel aan toegevoegd. Voor u hebben wij alle vele voordelen van Geopietra hieronder opgesomd. Onze adviseurs helpen u graag verder in onze showroom in Vaassen, vlakbij Apeldoorn."
Peter Eekhof, Directeur-Eigenaar van The Flagstone Company BV, Tel. +31 578-560048

Klik op een afbeelding voor een vergroting

Steenstrips geschikt voor Isolatie!


Gereconstrueerde Steenstrips van Geopietra zijn geschikt voor de verwerking op isolatie. Deze Steenstrip is licht en kan eenvoudig verwerkt worden. Elke Steenstrip is een kopie van een echte Steen en wordt los verlijmd; er zijn (met uitzondering van de panelen) dus ook combinaties voor deze wandbekleding mogelijk. Montepanel en Scaglia zijn panelen. Er zijn tientallen verschillende soorten Sierstrips, onderverdeeld in 6 sferen (van Leistenen, ronde Stenen-keien tot meer rechthoekige Stenen etc.), leverbaar in 3-7 verschillende kleuren. Iedere Steenstrip heeft een unieke kleur. Het is bijna niet mogelijk eenzelfde Steen in een partij aan te treffen. Het voegmateriaal is in 5 kleuren verkrijgbaar en kan op verschillende manieren worden afgewerkt met een fijne of grove korrel. Deze Steenstrips met de sfeer van puur Natuursteen worden veelvuldig toegepast als gevelbekleding, wandbekleding, buitenmuurbekleding maar zeker ook voor gevelrenovatie. Mocht u uw buitenmuur gaan renoveren, denk dan aan deze duurzame mogelijkheid: Steenstrips van Geopietra op gevelisolatie van Strikolith (Strikotherm). Wil u een prijs voor deze gevelbekleding met Steenstrips, neemt dan contact met op met onze afdeling Verkoop! Tel. +31 578 560048.

BESTELLEN: wanneer er koud wordt geplaatst (zonder voeg) of met minimale voeg, dan zijn er meer Steenstrips nodig. The Flagstone Company levert uit op basis van een standaard voeg. Geeft u bij bestelling daarom aan hoe u de stenen verwerkt.​
 

Geopietra Steenstrips - Tien Voordelen

Geopietra Steenstrips zijn de meest geloofwaardige gereconstrueerde ecologische Natuurstenen voor wandbekleding ter wereld. Met natuurlijke grondstoffen wordt iedere Steen zorgvuldig handmatig gekleurd; een uniek product dat met hoge vakmanschap wordt geproduceerd. U realiseert de sfeer van oude Natuurstenen muren zoals in het buitenland. Na het plaatsen, bereikt de Sierlijke Strip zijn volmaaktheid en wordt Geopietra een onnavolgbaar product. Het plaatsen van Geopietra Steenstrips leidt tot een massief ogende Natuurstenen muur waar men meer dan trots op kan zijn. Het is geschikt voor binnen en buiten (Lees voor de verwerking van Steenstrips de Technische handleiding!).

]
1. Licht in Gewicht

Geopietra Steenstrips wegen gemiddeld 35 tot maximaal 50 kilo per m2 in vergelijking met een Natuurstenen muur welke het gewicht van 600 tot 700 kilo per m2 kan bereiken. Vanwege het lage gewicht kan de Geopietra kunststeen ook op lichte ondergronden zoals warmte isolerende systemen, gipsplaten, cement, houtplaten, geïsoleerde staalplaten en bewegelijke structuren worden gezet. In sommige gevallen in combinatie met een benodigde voorbewerking. Er zijn geen beperkingen bij hoogbouw. In principe zijn er geen extra maatregelen nodig zoals extra fundamenten of bijzondere aanpassingen.
 

2. Luchtdoorlatend

Met het product Geopietra blijft de wand ademen. Door de natuurlijke bestandsdelen (vulkaansteen en cement) en de optimale luchtdoorlatendheid komt dit de “woongezondheid” ten goede. De muur ademt, blijft droog en garandeert een natuurlijke doorstroom voor het eventueel aanwezig condenswater. Geopietra vergroot op deze manier het isolatievermogen van het warmte-isolerende systeem. Ook de nieuwe (2-componenten voegmortel) Geobi Voegmortel is met soortgelijke materialen verlicht om te homogeniteit van de afgewerkte wandbekleding mogelijk te maken. Daardoor ook geschikt voor het plaatsen op isolatie - met een kleine voorbewerking.

 

3. Bestendigheid en Thermische Traagheid

Aan de hand van experimenten (structuur en porositeit) is het perfecte evenwicht tussen bestendigheid en thermische traagheid voor het plaatsen van Geopietra Steenstrips op warmte-isolatie vastgesteld. Geopietra wandbekleding elimineert door plotseling wisselende weersomstandigheden optredende warmteshocken. Geopietra heeft lange “aanname- en afgifte-tijden”, zoals een in Oostenrijk doorgevoerd vuurexperiment voor Abitasistema (EPS-isolatie) heeft laten zien. Tijdens het onderzoek hebben de met Geopietra-kunststeen beklede EPS-isolatieplaten geen structurele schade opgelopen toen zij voor een half uur aan een vuur van 900 graden werden blootgesteld.
 

4. Beperkte Dikte

Geopietra Steenstrips hebben een gemiddelde dikte van 3 tot maximaal 7 cm. Ondanks dat de steen een gereduceerde dikte heeft, blijft het een optisch, functioneel en spectaculair resultaat behouden voor binnen- en buitengebruik. Door de reductie in dikte ontstaat een ruimtebesparing.
 

5. Vorstbestendigheid

Geopietra is het enige product binnen haar sector in Europa, dat sinds 60 jaar door eenzelfde producent geproduceerd wordt. Geopietra stenen zijn vorstbestendig en zijn uitgebreid op bestendigheid getest onder de meest extreme weersomstandigheden. Het product wordt toegepast in gebieden van Alaska (bij extreme kou) tot Zuid-Europa. De technische evolutie, die het plaatsen van Geopietra Steenstrips op warmte-isolatie mogelijk maakt, de verbetering van gewicht en de thermische traagheid, hebben bijgedragen aan de vergroting van interne microporositeit waardoor er meer ruimte in de steen ontstaat voor het uitzetten van het water als het vriest. Het vermogen om water op te nemen wordt met 20% extra gereduceerd in vergelijking tot voorgaande formules.
 

6. Kleurvast

Voor de kleuring van Geopietra Stenen worden alleen pigmenten op basis van permanenten mineraaloxiden gebruikt. Door een bijzonder proces stabiliseert de kleur binnen 2-6  maanden (het droogproces van de Steen wordt bij de productie en verpakking vertraagt voor een optimale hardheid - dit staat het direct verwerken niet in de weg).  Zelfs na jarenlange invloed van de weersomstandigheden zijn geen ongewenste kleur-veranderingen waar te nemen.
 

7. Ecologisch

De Geopietra Steenstrip bestaat uitsluitend uit natuurlijke bestandsdelen, is in staat de esthetische charme van Natuursteen tot enkele centimeters te reduceren en draagt bij aan het behoud het milieu en het landschap door beperking van natuursteen-winning. Geopietra zet zich in voor milieuwaarde en bouwtradities en streeft gelijktijdig naar wooncomfort en energie-efficiëntie. Geopietra Stenen zijn uitsluitend opgebouwd uit natuurlijke materialen zoals vulkaansteen en cement.

 

8. Praktisch en Snel

Geopietra is ten opzichte van puur Natuursteen, eenvoudig in verwerking. Het materiaalverbruik is gemakkelijk te calculeren zonder veel verlies. Het plaatsen van Geopietra is realiseerbaar met weinig en eenvoudig gereedschap. Geopietra steenstrips worden in stevig karton verpakt. Het materiaal laat zich gemakkelijk op de bouwplaats en op steigers transporteren. Na het gedane werk hoeft men enkel het karton en de lege cement- en mortelzakken af te voeren.
 

9. Geloofwaardig en Natuurlijk

Geopietra produceert de meest geloofwaardige, ecologische, gereconstrueerde Natuursteen (voor de wand) ter wereld, welke in absolute perfectie met natuurlijke grondstoffen nagemaakt is. De technologie van de vorm, het unieke ontwikkelingsproces, het zorgvuldige handmatige arbeidsproces en het proces van uitharden van de steen, maken Geopietra tot een uniek product. Iedere steen (model) wordt vanuit echte Europese natuursteenvoorbeelden in een grote variatie ontwikkeld. Van het model P03 Botticino zijn bijvoorbeeld 600 verschillenden mallen vervaardigd en dit type is in 7 verschillende kleurtinten verkrijgbaar. Vervolgens kan de steen met diverse andere soorten gecombineerd kunnen worden. En dan hebben we nog niet over de diverse voegmogelijkheden gesproken! Ieder model heeft speciale hoekdelen, die de muur driedimensionaliteit toekennen en exact het uiterlijk van een wandbekleding met draagconstructie uit de natuursteen nabootsen.
 

10. Hoge esthetische en Emotionele Waarde

Geopietra heeft de kracht en uitstraling om ontwerpen van architecten en persoonlijke woonwensen naar grote tevredenheid te verwerkelijken. Geopietra steenstrips dragen absoluut bij aan een prettige woon- en leefsituatie. Met dank aan grote technische voordelen en de absolute compatibiliteit met moderne gangbare materialen en bouwsystemen wordt Geopietra voor de hedendaagse architectonische oplossingen, mede door het bijzondere karakter en emotionele kracht, zeer gewaardeerd. Geopietra biedt de mogelijkheid een uniek werk tot stand te brengen, een persoonlijke woonvisie te realiseren en een eigen sensibiliteit en creativiteit uit te drukken.

The Flagstone Company Showroom


Persoonlijk advies door onze specialisten. Vele voorbeelden met de sfeer van Natuursteen.

Kom langs

Inspiratiefilm Steenstrips


Doe nu ideeën op door deze teaser te bekijken van 2 minuten. Veel mooie voorbeelden van landelijk en modern wonen.

Bekijk nu

Het Flagstone Magazine


Vraag gratis en vrijblijvend ons inspiratie magazine aan, 364 pagina's vol ideeën. Lekker lezen op de bank of om mee te nemen!

Vraag aan

Technische ondersteuning en Verkoop Natuursteenstrips: + 31 578 560048

Verstuur deze pagina naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Verstuur uw wishlist naar een bekende

Vul onderstaande gegevens in om deze pagina via email naar een bekende te sturen!

Email
Hulp nodig?
Stel hier uw vraag en we nemen z.s.m. contact met u op!
Wishlist (0)
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid en privacybeleidSluiten